Cine poate refuza o portie gustoasa Mac `n` Cheese cu un sos bogat si cremos de branza? Tocmai pentru ca stim ca acest preparat este preferat de multi dintre voi, am creat nu una, ci trei variante de Mac `n` Cheese pline de savoare.
Fiind un preparat atat de iubit, te-ai putea intreba cine a venit la inceput cu ideea de a combina macaroane cu branza cremoasa pentru a crea acest amestec simplu, dar perfect complementar?
Cuvantul „macaroane” a insemnat lucruri diferite pentru diferite persoane de-a lungul timpului. Apare in mai multe carti vechi de bucate, dar niciuna nu ofera dovezi concludente cu privire la modul, momentul sau locul in care s-a ajuns la reteta de Mac `n` Cheese din prezent.
Desi cu totii asociem reteta ca fiind una autentic americana, unii afirma ca Mac `n` Cheese a emigrat, de fapt, in SUA si Canada odata cu colonistii britanici, si de-abia in anii 1930, in timpul Marii Depresiuni, a devenit cu adevarat parte a culturii americane.
Altii spun ca Mac `n` Cheese isi are, de fapt, radacinile in Italia, locul multor delicii culinare. „Liber de Coquina” sau „Cartea de gatit”, o carte de bucate italiana din secolul al XIII-lea, include o reteta numita de lasanis despre care istoricii culinari cred ca este prima reteta de macaroane si branza.
Indiferent de care ar fi originea reala a retetei, important e gustul unic si modul in care a devenit un preparat preferat atat de copii, cat si de adulti.
La Big Belly, gasesti trei feluri de Mac `n` Cheese, toate la fel de pline de gust si numai bune de savurat.
Crocant deasupra, plin de sos si cu paste perfect gatite, Mac `n` Cheese este pe deplin un fel de mancare delicios, perfect pentru acele zile aglomerate in care vrei sa te bucuri de un preparat gustos.